ДВЕ ПРОЖЕКЦИИ НА ФИЛМА „СВЕТИТЕЛЯТ ХИРУРГ“ В СОФИЯ ПРЕЗ ЮНИ

LUKA_PLAKAT

ДВЕ ПРОЖЕКЦИИ НА ФИЛМА „СВЕТИТЕЛЯТ ХИРУРГ“ В СОФИЯ ПРЕЗ ЮНИ

По случай празника на свети Лука Кримски (11 юни) и идването на чудотворната икона с негови мощи в храм „Св.св.Кирил и Методий“ в София, ще бъдат проведени две прожекции на филма за свети Лука Кримски на 11 юни от 19 часа в Кино „Влайкова“, както и на 20 юни от 19 часа на същото място.

 

Икона на св. Лука Кримски

Документалният филм  „Светителят хирург “ (билети тук: https://urboapp.com/bg/e13470-svetitelqt-hirurg )е хронологичен разказ на събитията в житието и делото на свети архиепископ Лука Кримски и Симферополски.  Това е първият български филм за прочутия хирург в расо свети Лука Кримски, който  бе създаден с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Филмът „Светителят хирург“  пленява  зрителя със своята искреност и богатство на факти, относно живота на свети Лука Кримски и Симферополски, както и големият брой участници в него. Включени са трима митрополита от България, Русия и Гърция, освен това личните си преживявания със свети Лука разказват и двама негови живи роднини. Разкази за чудесни изцеления по молитвите на св. Лука Кримски не липсват.  Едно от чудесата във филма „Светителят хирург“ е на неврохирургът доктор Татяна Андреевна Шевченко, която е доктор в местната болница в Симферопол. Тя е била на крачка от смъртта и вярата й и силната обич и покровителство на Лука

Снимка на св. Лука Кримски

Кримски я връщат към живота. Шевченко е отказала да отиде да лекува онкологичното си заболяване в реномирани клиники, а е предпочела да остане в Симферопол, заради това, че по думите й:  „най-великият сред лекарите е тук в Симферопол и аз няма да отида никъде, свети Лука няма да ме остави“. След много молитви пред раката с мощите на светията и операция, тя получава отново шанс да живее и да бъде сред семейството си. Не случайно е избрана именно госпожа Шевченко, която е доктор да разкаже своето лично чудо , което според нея е дело именно на свети Лука. Това е истинското свидетелство, което ни дава право да повярваме още повече, че свети Лука е бърз и скоропостижен помощник при нашите телесни и душевни болести. Свети Лука Кримски, на когото е посветен филмовият разказ, е сред водещите хирурзи на миналия век, благодарение на откритията и разработките му в сферата на местната упойка (т. нар. регионална анестезия) и гнойно-тъканните процеси. Заради ширещата се бедност и огромната му любов към страдащите, той всеки ден по един час безплатно е преглеждал пациентите без средства и никога не е отпращал нуждаещ се. Светителят е правил хиляди операции и всички до една са били успешни. 

БИЛЕТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАКУПЕНИ ТУК:

https://urboapp.com/bg/e13470-svetitelqt-hirurg     ТРЕЙЛЪР НА ФИЛМА „СВЕТИТЕЛЯТ ХИРУРГ“:  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *